Lidt om mig

Jeg er nok ikke som politikere er flest. Dette skyldes at jeg i Januar 2015 vendte helt op og ned på mit liv, da jeg måtte erkende overfor mig selv at jeg ikke var en mand, men en kvinde. Altså er jeg teknisk set transkønnet. Den erkendelse har ledt mig til at jeg i dag nærmest ikke står i vejen for at prøve noget som helst. Selvtilliden er simpelthen bare vokset kollosalt, siden jeg fandt vej til mit sande jeg. Dag for dag har været en gave. Fra at leve livet 50%, lever jeg det nu 100% i dag.

Til daglig arbejder jeg som udvikler af hjemmesider hos et firma i Århus. I min fritid løber jeg en del i lokalområdet omkring Ørum hvor jeg er født. På det seneste er jeg også begyndt at synge, efter at have fundet vej til den del i mit liv. Endelig gør jeg en helt del for at forbedre vilkårene for andre transkønnede.

I dag står jeg så foran et kommunalvalg, som nok et eller andet sted er et naturlig skridt, efter alt den kontakt jeg har haft med samfundets mange kroge i de sidste to år.

Første gang jeg stemte var det SF og siden har det været Radikale Venstre(RV). Jeg er mere rød end blå, men holder faktisk meget af at være lyserød også. RV står for mig som det eneste parti der værdsætter alle i samfundet. Det betyder meget for en som mig der i høj grad rækker ud i verden og derudover rækker ud til dem der føler sig ensomme i Danmark. Det blå i mig kommer nok af at jeg er datter af en selvstændig landmand og Venstre fylder stadig meget i vores familie. For mig skal virksomheder styrkes for at blive bedre arbejdspladser, så de kan tilbyde sig bedst muligt til kommende medarbejdere, som ligeledes skal styrkes til at være gode medarbejdere. Det skal være en helhedsindsats, som den luft vi indånder bestemt ikke må blive berørt af. Vi skal tænke grønt ind i vores hverdag og på arbejdspladsen. Vi skal jo holde liv i os. En del ser RV projektet med at nå alle, som et umuligt projekt. Derfor eksisterer blokpolitikken. Jeg tror på det i dag, fordi jeg ved, at samfundet i dag i hele sin bredde er uddannet og aktivt som aldrig før. Uanset vores alder. Derfor har vi et fællesskab som kan løfte den store udfordring det er at gøre plads til alle. Så vi kan roligt finde optimismen frem og tro på Danmark.

Jeg glæder mig til at se hvordan rollen som aktiv politiker kan udvikle mig, og jeg glæder mig selvfølgelig også til at møde kommunens borgere som den jeg er.

❤️ Maya Kathrine Andersen

Kandidat for det Radikale Venstre i Norddjurs kommune til Kommunalvalget i 2017